החורף הגיע, ושוב אנו שומעים על גשמים עזים הגורמים להצפות של בתים ביישובים רבים. אנשים רבים נותרו ללא קורת גג, נזק רב נגרם. בשנים האחרונות, בכל חורף מתרבים מקרי ההצפה, התשתיות העירוניות לא מצליחות להתמודד עם כמויות המים הרבות הניתכות בזמן קצר. למה זה קורה? השינויים האקלימיים שאנו חווים בארץ הם רק חלק ממשבר האקלים הכלל עולמי. זה קורה בגלל ההתנהלות שלנו, בני האדם. בדורות האחרונים הפרנו את האיזון הטבעי של כדור הארץ, וגרמנו לשרשרת של נזקים למערכת האקולוגית העדינה. צריכת היתר שלנו יוצרת פליטה מופרזת של גזי חממה ובעקבותיה התחממות גלובלית, לכן הטמפרטורה גבוהה יותר בכל שנה. כתוצאה מכך, בחורף נוצר עיבוי של אדים רבים, שהופכים לענני גשם ולאירועי גשם חזקים ופתאומיים, בשילוב עם תקופות יובש ארוכות.
מערכת הטבע כוללת את כולנו. עולם החי, הצומח והדומם, ואותנו בני האדם. כולנו חלק ממנה, וכולנו קשורים אחד לשני ותלויים זה בזה במערכת מורכבת ומופלאה של קשרים. העולם התקיים בהרמוניה, עד שהאגו האנושי החל לגדול ולהפר את האיזון באופן הולך וגובר. התגברות האגו היא חלק מתהליך טבעי של התפתחות, אין לנו להאשים את עצמנו. אנחנו לא יכולים לאלץ את עצמנו לחזור בזמן לתקופות שלפני עידן השפע. יחד עם זאת, היא גורמת לבעיות קשות שהולכות ומחמירות עד כדי סיכון קיומנו על פני אדמות. אז מה עושים?
הפתרון טמון בלמידה והכרה של חוקי הטבע וחזרה לסביבה טבעית יותר. ברמת התכנון העירוני למשל, יש לדאוג שיהיו פחות שטחים סלולים ומרוצפים, ויותר שטחים פתוחים שיאפשרו חלחול מים. חשוב לשתול יותר עצים שיורידו את הטמפרטורה. ואם לא נפנים את הלקחים, הטבע כבר ידאג להחזיר לעצמו את האיזון. תראו למשל את משבר הקורונה שנקלענו אליו, ואיזה שינוי תודעתי הוא יצר בזמן קצר. עם כל התחכום והתושייה של אנשים שמיהרו לייצר חיסונים בהליך מזורז בהשקעה של מיליארדים, הווירוס הקטן הזה זריז מכולנו גם יחד. הוא כבר התרבה לעשרות מוטציות. אם לא נלמד להתנהל בהתאמה לחוקי הטבע, יגיעו תופעות אחרות. אין לנו סיכוי לעקוף את חוקי הטבע או להערים עליהם. הכרת הכללים של המערכת שאנחנו חלק ממנה היא המפתח לחיים טובים של שגשוג והרמוניה.